Goed voorbereiden is het halve werk!

Een goede voorbereiding van je presentatie is het halve werk.
Als je vooraf je tekst hebt geoefend, de woorden even hebt geproefd, je duidelijk hebt wat je kernboodschap is waar je steeds weer op terug kunt vallen, de rode draad helder is en jij weet hoe de opbouw van je presentatie is, geeft dit heel veel winst en rust. Dus voorbereiden. Niet uitstellen of jezelf onderwater verstoppen. Want van uitstel komt afstel en ontstaat er last-minute extra stress. Zeker als presenteren niet je favoriete bezigheid is en je liever het stokje zou willen doorgeven aan een collega.
Dus ga oefenen. Zodat je er met meer zelfvertrouwen staat. Zodat je meer rust kunt toelaten en je niet meteen in de ‘zendmodus’ staat waardoor je te snel aftrapt, gaat ratelen en vergeet je publiek mee te nemen in je verhaal.
Zodat je kunt luisteren. Naar je innerlijke verhaal, vanuit je hart, je gedachtes, de woorden, de zaal. Is het stil? Volgt het publiek je nog? Hangen ze aan je lippen? ✨Is er magie?✨
‘Je kunt pas gehoord worden, als je eerst hebt geluisterd.’ Daar gaat presenteren over.
Hoe kun jij jouw toehoorders meenemen en inspireren? Het vuur door geven en niet de as?
Door niet weg te duiken, maar je presentatie serieus te nemen, door het goed voor te bereiden en te oefenen, zodat je op het juiste moment spot-on, op het scherpst van de snede, vanuit rust je publiek kunt overtuigen en meenemen in jouw verhaal.
Presenteren kun je leren en met oefenen kom je al heel ver. Wij helpen je graag verder daarbij.✨whale, sea, waves

Ontvang 10 tips om vloeiend of stressvrij te presenteren

Loading...
Scroll to Top