Ervaringen

Over de training Stressvrij presenteren: Een ervaring om nooit te vergeten.
De training die Bente geeft is met recht een ‘one of a kind’ training.
Ik worstel al jaren met een diepgewortelde podiumvrees. Het werd een hardnekkige plek in mijn hart en in mijn hoofd en het leek een onbreekbare barrière. Zeker met het oog op mijn politieke en kerkelijke ambities is dit niet handig. Het beïnvloed mijn dromen op een negatieve wijze.
Bente is ontwapenend in haar training, ze geeft veiligheid maar daagt ook uit, ze weet me te raken, waardoor ik de barrière heb durven doorbreken. Haar bejegening is gelijkwaardig, empathisch maar ook daadkrachtig.
Ik heb mij oprecht uitgenodigd gevoeld om deze barrière te overwinnen.
“Zonder strijd geen overwinning” was het thema van het eindproduct in de vorm van een speech/presentatie. Ik kan oprecht zeggen dat de overwinning is behaald. Betekent dit nu dat de angst volledig weg is en dat ik zonder schroom op een podium huppel? Nee, zeker niet, maar Bente heeft me geleerd hoe ik de verbinding leg tussen lichaam en geest. Ik heb geleerd om onbevreesd en met gezonde spanning te kunnen genieten van een goede presentatie. En ik zie er naar uit om vorm te gaan geven aan mijn ondernemerschap binnen de zorg en het nastreven van mijn ambities binnen kerk en politiek.

Boudewijn Vlot,

Directeur Victory, beschermd en begeleid wonen

Bij de Speechcompany van Bente Jonker heb ik vorige week haar nieuwste training “Presenteer jezelf, sollicitatietraining” gevolgd. 
Als je zoekende bent en die zoektocht doorschemert in de sollicitatiegesprekken die je voert, is deze training een echte aanrader! 
Maar ook als je gewoon moet solliciteren. We hebben mijn “wie ben ik” pitch geoefend. Ook hebben gekeken naar hoe ik overkom in een gesprek life én online. Bente kan je met humor en scherpe opmerkingen naar een hoger plan tillen! Het heeft gemaakt, dat ik nu al 2 zeer plezierige, maar vooral ook goede sollicitatiegesprekken heb gevoerd. De gesprekken waren online, maar de verbinding werd over en weer gevoeld. Dus, ben je op zoek naar ander werk, dan is deze training meer dan de moeite waard!

Dorien Maas,

Schoolleider, a.i.

Over de training stressvrij presenteren: Onder leiding van Bente heb ik een training speechen mogen volgen. Het was een eyeopener voor mij. Bente wist mij aan te moedigen om buiten mijn comfort zone te stappen en daardoor daadwerkelijk resultaat te bereiken. Speechen is niet waar ik voor in de wieg gelegd ben maar via de cursus waar gewerkt werd met simpele doelstellingen en veel praktijkoefeningen gaat het presenteren mij nu beduidend beter af. De cursus groep was klein waardoor er veel persoonlijke aandacht is voor je. Een echte aanrader voor een ieder die geregeld of zo nu en dan presentaties geeft.

Monica Stekelenburg,

Ontwikkel‑ en Acquisitiemanager Van Wonen, Vastgoedontwikkeling B.V.

Over de training stressvrij presenteren: Onlangs heb ik een 3 daagse training ‘beter leren presenteren’ gevolgd bij Bente. Ik heb best wat ervaring met presenteren, ook op grotere podia, maar ik vond mijn stijl te zakelijk en afstandelijk. En gelukkig sloot de training perfect aan bij wat ik zocht. Het meeste leer je buiten je comfort zone. Dat is deze training af en toe zeker, en daarvoor is een veilige en vertrouwde omgeving belangrijk. Bente weet die zonder meer te creëren door het delen van haar verhalen en ervaringen. Door veel te oefenen kon ik tijdens de training meteen proberen wat goed werkt. Ik heb enorm veel praktische handvaten en oefeningen gekregen waardoor ik nooit meer op de oude manier op het podium zal staan. Gelukkig. 😊 Ik ga hier zeker terug komen.

Pim van de Vis,

Sr Solutions Architect at VMware

Over de training stressvrij presenteren: Bente, heb ik ervaren als een kundige trainer, die je direct op je gemak stelt en je in je kracht weet te zetten.
Ze ziet je, observeert je en weet direct waar winstpunt te behalen zijn om je goed te leren speechen.
Om te leren speechen ben je bij Bente in hele goede handen. Daarnaast heeft ze een fijne manier van werken en een bijzonder fijne manier van omgaan met mensen.
Een absolute aanrader!

Renald Majoor, 

Ambassadeur veilig sportklimaat NL (NOC*NSF), Owner Stichting De stilte verbroken & Sporters helpen sporters

Over de training stressvrij presenteren: Wat een ervaring! Die driedaagse training met Bente. In mijn werk sta ik regelmatig voor grote groepen te spreken, verschrikkelijk! Maar blufte me er altijd doorheen. Na 3 dagen met Bente heb ik niet meer het gevoel dat ik wil weglopen. Vind ik het leuk, NEE! maar voel me wel meer comfortabel door alle hulpmiddelen, technieken en inzichten die ze me heeft aangereikt.
Bente is een vakvrouw; vakkundig, confronterend, uitnodigend en zeer behulpzaam om je te helpen. Te helpen om uit je comfortzone te stappen en over grenzen heen te gaan. Op een manier dat je jezelf veilig voelt en aan het einde van de dag vol trots en zelfvertrouwen naar huis gaat.
Een van de beste investeringen in mijzelf ooit! Bente, bedankt!

Robert Mutsaers,

zelfstandig crisis- en verandermanager/site manager a.i. Action

Over de training stressvrij presenteren: Bente, om bij jou in veiligheid onder jouw vleugels te leren ademen en vertrouwen in een groep, om daarna op eigen kracht en met zelfvertrouwen de vleugels uit te kunnen slaan! Dat gun ik iedereen!

Zie ook het dankwoord achterin mijn boek 'Het bevuilde nest': “Bente Jonker. Zij weet dat dit boek geen eindstation is maar slechts een stapsteen naar een hoger doel. Namelijk: de boodschap van het boek in de wereld zetten en presenteren middels het gesproken woord. Op een podium, zorgvuldig ondersteund door gepaste stiltes, de juiste intonaties en waarachtige lichaamstaal. Voor mij betekent deze missie dat het mijn persoonlijke grenzen ver overstijgt want ik ben geen groepsmens. Zoekend naar een reddingsboei kwam ik bij haar uit. Ik heb mij opgegeven om onder haar deskundige en bezielende leiding mijn spreekangst voor een grote groep te overwinnen. Zij begreep als geen ander dat mijn missie groter is dan mijn onzekerheden en heeft mij geholpen deze te omhelzen en daarmee te overwinnen. Meer dan dank je wel.”

José Al,

Psychotraumatherapeut, schrijfster

Een half jaar geleden volgde ik een training over presenteren bij Bente. Ik heb van haar geleerd hoe belangrijk het is om jezelf 'mee te nemen', je eigen verhaal te vertellen en daarvoor kleine pareltjes te verzamelen. Daarmee maak je gemakkelijker contact met de ander en kost presenteren veel minder energie. Dat effect merkte ik direct na de training, maar ook nu nog. Ik kies er veel vaker voor om niet te luisteren naar mijn interne kritische stem en daarentegen mijzelf meer te laten zien. Dat loont! Bente is daarin tijdens haar trainingen een mooi voorbeeld. Ze kijkt en luistert goed en geeft je tips waar je van groeit.

Marieke de Goede,

Projectmedewerker Samen dementievriendelijk

Over individuele coaching: Samen met een manager uit mijn team heb ik een presentatietraining gehad voor een duo speech in het buitenland (India). We hebben veel bijgeleerd en zeer waardevolle feedback ontvangen tijdens de training, die we in de praktijk meteen hebben toegepast, waardoor de speech heerlijk was om te doen.
We hebben daarnaast veel plezier gehad tijdens de presentatietraining en ik kan iedereen aanbevelen om een training te volgen als je voor een belangrijk evenement iets moet presenteren.
Bente bedankt!

Frans van Surksum,

Director ECC, Volker Wessels Telecom

Over de training stressvrij presenteren: Een training volgen bij Bente kan ik iedereen aanraden. Zeker als je, net als ik, enorme weerstand voelt bij het geven van presentaties. Bente heeft mij geleerd om het publiek aan te kijken, om door de angst heen te bijten. Door te oefenen, te benoemen en bewust om te gaan met de signalen die je lijf afgeeft tijdens het presenteren. Ademhalen, pauzes nemen, aankijken: alles lijkt 'n eeuwigheid te duren op het podium. Maar dat valt dus reuze mee en is nodig om de rust te bewaren.
Ook geeft Bente aanknopingspunten voor de opbouw van je verhaal. Je looproute op het podium kan je helpen om je verhaal te onthouden.
Elke bijeenkomst bezocht ik met enorme tegenzin, maar na afloop van de dag was ik weer een flinke stap verder in mijn leerproces. Doordat Bente ieders leerpunten snel wist te herkennen. Om vervolgens met humor en persoonlijke, concrete handvatten aan de slag te gaan in een veilige leeromgeving.

Jolinda van Dijk,

Manager Servicebureau Onderwijs&Cultuur |Zuid-Holland

Bij Bente heb ik de 3 daagse training om beter te leren presenteren gevolgd. In de training leer je technieken om goed te presenteren. Om goed te presenteren is het belangrijk dat je je op je gemakt voelt, want dan leer je samenwerken met je luisteraar/publiek en komt je presentatie aan bij je publiek. Met Bente als trainer lukt dat. Het maakt de training echt waardevol en toepasbaar.

Hermien Koerts,

adviseur bouwfysica

Bente is een open en nieuwsgierige coach. Door vertrouwen te scheppen ontstaat er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Ik vond het een avontuur!

Cleo Greidanus,

Wooninfo

Rust houden en vertrouwen uitstralen: voor mij dé belangrijkste ingrediënten voor een succesvolle presentatie. In 2 dagen tijd heeft Bente me uit mijn comfortzone getrokken en ontzettend goede tools gegeven waardoor ik grote stappen vooruit heb gezet in mijn presentatievaardigheden. Ik raad het iedereen van harte aan om bij Bente en training te volgen! 

Max Trienekens,

adviseur, Dietz Strategie & Communicatie

Beoordeling Springest: 10
Over de training stressvrij presenteren:

Mijn ervaring met Bente Jonker als trainer.
Om te beginnen heb ik zelden iemand ontmoet die zo natuurlijk in haar kracht staat als Bente. Die je positiviteit, kwaliteit, veiligheid en ruimte biedt om vanuit je eigen kracht stappen te zetten in een door jouw gewenste richting. Ikzelf heb al heel wat trainers meegemaakt maar Bente is als persoonlijkheid en als trainer een klasse apart als het gaat om ervaring, persoonlijke aandacht en kwaliteit.
En als psycholoog en coach met 30 jaar ervaring weet ik waarover ik spreek. Afgelopen juli 2020 heb ik bij Bente een training gevolgd om meer natuurlijk te leren spreken op het podium. Deze heb ik uitzonderlijk krachtig en inspirerend gevonden. Bente heeft mij in drie dagen teruggezet in mijn kracht om meer vrijuit en natuurlijk te spreken op het podium. Maar ook heeft zij ervoor gezorgd dat mijn persoonlijke pijnpunten die mij dwars zaten om vrijuit te spreken zijn opgelost. De trainingsformule die zij daarvoor gebruikt is typerend voor haar. Laagdrempelig, basic en van toch een hoog kwaliteitsgehalte qua inhoud en verdieping vanuit een warme en krachtige persoonlijke aanpak. Als trainer verstaat Bente als geen ander het vak om mensen zo te laat openbloeien in kwetsbaarheid en kracht. Ze laat mensen bodemschurend opbloeien tot zo een punt dat je je volledig in je kracht voelt staan. Dit doet ze vanuit een gedegen ervaring maar vooral met een krachtige persoonlijke eigenheid die uniek mag worden genoemd in trainingsland. Voor mij is het onuitwisbare ervaring geweest in nieuwe stapstenen richting in meer krachtige succesvolle toekomst op het podium. Volgend jaar ga ik mijn volgende nieuwe stappen zeker met haar zetten om nog meer een te worden met het podium. Ik weet zeker dat ik met Bente als trainer hierin ga slagen.
Bente bedankt!

Freek Offeringa,

CabaretCoach Psycholoog

Beoordeling Springest: 10
Over een incompany training bij het ministerie van AZ:
Krachtige inleiding wat leidt tot een snel intiem groepsgevoel. Bente heeft de training goed verdeeld over twee dagen. Veel afwisseling. Ik heb veel geleerd en het boek geeft handige tips en trucs waar je altijd nog even kan inkijken.

Dilek Sener

Contractmanager

Beoordeling Springest: 10
Over de training stressvrij presenteren:

"Bente is een van de beste trainers die  ik ooit meegemaakt heb. Sprankelend, warm, deskundig. En ze schuwt het zeker niet om uit te dagen om uit je comfort zone te treden :-)"

Leona Aarsen,

CSR stresscoach & burn-out therapeut voor hoogopgeleiden

Over de training 'The story of my (corporate) life':"Een heerlijke training om te volgen! Bente is een fijn persoon in de omgang. Ze nodigt uit tot meedoen door de leuke opdrachten die we tijdens de 2daagse training kregen. De training wordt gegeven in kleine groepjes waardoor het minder eng is om te oefenen. Bente heeft goed oog voor wat jij als individu nodig hebt om je gesprekstechnieken te verbeteren. Ook weet ik nu hoe ik het beste een verhaal kan vertellen waarbij authenticiteit en 'dicht bij jezelf blijven' hoog in het vaandel staan. Zowel bruikbaar in mijn privé leven als op de werkvloer."

Yannick Burink,

Welzijnsantropoloog

Over de training 'The story of my (corporate) life': "De link met theater komt sterk naar voren in Bente's benadering en dat komt de cursus alleen maar ten goede. Bente is authentiek, betrokken, open en creëert een veilige omgeving. Veel geleerd!"

Jasper van der Salm,

Consultant Procesverbetering

Over de basis training online presenteren: "Inspirerende training die mij leuke en nieuwe inzichten heeft gegeven in het online presenteren. Super enthousiaste trainster. Ook fijn dat het een kort maar krachtige training is. 2 x 1,5 uur."

Tamara Verduijn,

Internal accountmanager

Ontvang 10 tips om vloeiend of stressvrij te presenteren

Loading...
Scroll naar boven