Tips om overtuigend, authentiek en stressvrij te presenteren

Overtuigend, stressvrij en authentiek presenteren. Wie wil dat nou niet leren? Soms lijkt het zo makkelijk te gaan, bij anderen. Maar heb je het gevoel dat je er zelf niets van bakt.
Weet dan dat bijvoorbeeld alle grote sprekers en politici, bij wie het lijkt alsof ze er voor in de wieg zijn gelegd, heel veel oefenen. Onder begeleiding van een professional. Want oefening baart kunst. Dat geldt ook voor hen.
Dus het begint met jezelf hierin te erkennen, niet klein te maken, maar serieus te nemen. Niet het voor je uit te schuiven (vluchten) maar het aan te gaan. Want natuurlijk doe je presenteren misschien veel liever niet en besteed je het wellicht liever uit aan iemand anders uit je team. Misschien laat jij door die spreekangst ook carrière kansen liggen, want bij die nieuwe functie hoort meer presenteren. Laat maar, denk je al gauw. Zo zonde, want dit hoeft niet! Presenteren kun je leren! Ik kan je daarbij helpen. Door stap voor stap te oefenen, samen te kijken waar de stress en spreekangst vandaan komt. En natuurlijk is dat spannend, voelt het wellicht als doodgaan. Maar je zult zien, dat je als een phoenix uit de as kunt herreizen, in het licht leert te staan, met alle ogen op jou gericht en dat je het misschien ook nog leuk gaat vinden. Maar het begint met de eerste stap. Neem jezelf serieus en weet, dat je door veel te oefenen heel ver kunt komen. Jij kunt leren speechen als een prof!

Zin in tips? Voor ICM, waar ik als trainer trainingen geef, heb ik een interview gegeven.https://www.icm.nl/extra/overtuigend-presenteren-zo-breng-jij-je-boodschap-helder-over/

Ontvang 10 tips om vloeiend of stressvrij te presenteren

Loading...
Scroll naar boven