Basistraining online presenteren

Online presenteren en leidinggeven is een vak apart. Hoewel het in deze tijd het nieuwe normaal is en we wel móeten, staan we soms voor een grote uitdaging. Want hoe krijg je het publiek of jouw team mee in jouw verhaal? Hoe weet je of dat wat je zegt, echt is overgekomen? Hoe treed je naar voren in een grote online groep, als het live ook al moeilijk is om plek te pakken of je mening te geven? 
Het probleem bij virtuele presentaties is dat we veel moeilijker contact maken met onze toehoorders. We kunnen hen nauwelijks in de ogen kijken en geen lichaamstaal aflezen. We missen de directe interactie van bijvoorbeeld een lach, geeuw, live feedback of een bevestigend knikje dat de boodschap is overgekomen. 
Dit kan er voor zorgen dat je als spreker het gevoel krijgt dat er niemand luistert. Het gevaar hierbij is dat men ook gaat spreken alsóf er niemand luistert.
Uit recent onderzoek is gebleken dat men bij virtueel presenteren veel onzekerder wordt, eentonig gaat spreken, snel afdwaalt in gedachte en zinnen niet worden afgemaakt.
Kortom een hele klus om virtueel inspirerend te presenteren en je toehoorders het gevoel te geven dat je, hoewel op afstand, toch nabij bent.

In onze specialistische basistraining online presenteren, krijg je alle tools aangereikt die essentieel zijn voor een professionele virtuele presentatie. 
Hierbij leer je, hoe je verbinding kunt maken en in verbinding kunt blijven met je toehoorders.
Hoe je kunt spelen met de camera. Hoe je bepaalde retorica kunt inzetten om je publiek toch het gevoel te geven samen in gesprek te zijn. Je leert als een natuurlijk leider de regie pakken en hoe je jouw publiek kunt nemen op reis in jouw verhaal.

We werken o.a. aan:

 • Contact maken
 • Gebruikmaken van de camera
 • Bewustwording lichaamstaal en non-verbale communicatie
 • Inzetten retorica
 • Levendigheid stem en intonatie
 • Een heldere kernboodschap
 • Vanuit verschillende communicatie modellen een speech of presentatie opbouwen
 • Interactie
 • Overtuigingskracht   

Na deze training van 2 x 1,5 uur kun je:

 • Vanuit verbinding je team of publiek meenemen in jouw online presentatie
 • Een heldere kernboodschap formuleren
 • Jouw presentatie levendig houden

 Jouw investering:

€ 395,- excl. BTW.
Deze prijs is inclusief:
2 x 1,5 uur online training via zoom
Voorbereidingstijd trainer
Persoonlijke feedback     
De handleiding ‘Vloeiend presenteren’ die je na afloop krijgt

Voor studenten geldt een ander tarief. Informeer naar de mogelijkheden.

Deze training is online via zoom. 

Behoeft aan meer verdieping of een vervolg? Dan is de driedaagse training ‘vloeiend presenteren’ misschien meer iets voor jou. Hierin leer je authentiek, vloeiend en met impact presenteren als een natuurlijk leider.
Last van podiumvrees of spreekangst, ben je een spraakwaterval, heb je een trillende stem, bibberende knieën of last van black-out’s?
Dan adviseren we onze 3 daagse training ‘presentatie angst overwinnen.’
Hierin kijken we naar de oorsprong waar jouw kwetsuur is opgelopen, om die vervolgens beet te pakken, om los te kunnen laten. Zodat jij weer vrij in het licht kunt gaan staan. Vanuit de mindset: ‘dit ben ik en ik ben goed genoeg.’
Hierdoor wordt kwetsbaarheid kracht.

Corona protocol  
Speechcompany volgt hierbij de regelgeving van het RIVM op en houdt in de trainingen de 1,5 meter economie aan. Hierbij laten wij ons leiden door de richtlijnen van de NOBTRA (Nederlandse orde beroeps trainers).
https://nobtra.nl/corona-nieuws/protocol-veilig-trainen

Trainingsdata

Ontvang 10 tips om vloeiend of stressvrij te presenteren

Loading...
Scroll naar boven